Skype not starting

Skype not starting

Postby hscharke » Sun Oct 09, 2016 2:56 am

Hallo,
I installed exagear on my Odroid C2 and followed the skype install guide for Raspi.

However, when I try to start skype from my terminal window it says

Code: Select all
odroid@odroid64:~$ exagear
Starting /bin/bash  in the guest image /opt/exagear/images/ubuntu-1604
odroid@odroid64:~$ skype
Aborted


I can see very shortly the skype licence window but it disappears within 3 seconds.
How can I debug the problem because there is no more info ...
Here is the dmesg output:

Code: Select all
[  593.674468] ionvideo open
[  593.937021] ionvideo_stop_generating!!!!
[  593.937098] ionvideo release
[  597.936398] Unhandled fault: alignment fault (0x92000021) at 0x000000008ebfb881


Any idea?

Many thanks in adance for help

hes

EDIT: I installed firefox in exagear and this is working ... slow but its working. so why skype is not starting?
hscharke
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 09, 2016 2:47 am

Re: Skype not starting

Postby hscharke » Fri Oct 14, 2016 3:35 am

Hi ELTECH!

PLEAE ANSWER!
Can you please give me some more info to solve my problem?
I bought your SW because its saying that Skype works on Odroid C2...and also quite nice instructions how to do it are available.
However, I did not succeed so far ... SO, please help.

Or? Is this forum the wrong place to get help?
Where is your official support channel?

Many thanks in advance
hscharke
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 09, 2016 2:47 am

Re: Skype not starting

Postby goha » Thu Oct 20, 2016 2:08 pm

Hello!
Sorry, seems that I missed your post.

Could you please clarify what ARM OS version do you use? We'd like to test Skype on odroid c2 board in our lab and want to use the same ARM OS image.
goha
 
Posts: 107
Joined: Wed Oct 08, 2014 9:22 am

Re: Skype not starting

Postby hscharke » Fri Oct 21, 2016 3:11 am

Hallo,
thanks for answering...
I'm using the official Odroid C2 Ubuntu image.
You can download here: http://odroid.com/dokuwiki/doku.php?id=en:c2_release_linux_ubuntu

However, here are some more details on my image:
Code: Select all
--> uname -a
Linux odroid64 3.14.79-88 #1 SMP PREEMPT Fri Oct 7 08:22:27 BRT 2016 aarch64 aarch64 aarch64 GNU/Linux

Code: Select all
--> cat /etc/*-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=16.04
DISTRIB_CODENAME=xenial
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 16.04.1 LTS"
NAME="Ubuntu"
VERSION="16.04.1 LTS (Xenial Xerus)"
ID=ubuntu
ID_LIKE=debian
PRETTY_NAME="Ubuntu 16.04.1 LTS"
VERSION_ID="16.04"
HOME_URL="http://www.ubuntu.com/"
SUPPORT_URL="http://help.ubuntu.com/"
BUG_REPORT_URL="http://bugs.launchpad.net/ubuntu/"
VERSION_CODENAME=xenial
UBUNTU_CODENAME=xenial

Code: Select all
--> cat /proc/version
Linux version 3.14.79-88 (root@a53_b1) (gcc version 5.4.0 20160609 (Ubuntu/Linaro 5.4.0-6ubuntu1~16.04.1) ) #1 SMP PREEMPT Fri Oct 7 08:22:27 BRT 2016


I hope this helps...and I'm waiting for valuable feedback from you :-)

Many thanks in advance

HES
hscharke
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 09, 2016 2:47 am

Re: Skype not starting

Postby goha » Fri Oct 21, 2016 5:22 pm

Unfortunately, it seems that we cannot help you to fix this issue. This is not ExaGear's error as the same error (I mean dmesg output) appears with native apps that don't use ExaGear. Sorry, this is out of our competence.

This issue also discussed here http://forum.odroid.com/viewtopic.php?f=136&t=18741&p=132412#p123979
goha
 
Posts: 107
Joined: Wed Oct 08, 2014 9:22 am

Re: Skype not starting

Postby hscharke » Tue Oct 25, 2016 11:32 pm

hmm, many thanks, seems that I need to wait for C2 to fix it ...

Rgds
hscharke
 
Posts: 4
Joined: Sun Oct 09, 2016 2:47 am

Re: Skype not starting

Postby goha » Tue May 02, 2017 11:16 am

Did someone try the new Ubuntu 16.04 image for Odroid C2 from 20170301 from http://odroid.in/ubuntu_16.04lts/
I don't have free device to test the new image as for now.
goha
 
Posts: 107
Joined: Wed Oct 08, 2014 9:22 am


Return to ExaGear Desktop

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest